Hur sött är inte detta?

 

Bandit kommer från katthemmet i Göteborg. Han var en av de skyggaste katterna där och personalen 
frågade om vi inte skulle välja någon av de andra svarta katterna istället. Men vi ville ha just honom <3 
Med facit i hand, vi valde helt rätt.

 
 

Mina diagnoser

 
Min neuropsykiatriska utredning har tagit sin tid och då har ändå dessa utredningar blivit mer effektiva senaste åren. Nu har jag tilldelats information av psykolog och överläkare att ADD och Aspergers syndrom är mina diagnoser. Jag ser det positivt att kunna förklara för andra vad det är som påverkar mina funktionsnedsättningar i vardagen och i det sociala, därför är jag väldigt för att inte säga extremt öppen mot alla jag känner om det som nu står klart. 

Till saken hör att de flesta tycker att AS (Asperger syndrom) är en diagnos som inte stämmer in på mig. De allra flesta jämför mig med andra personer som de träffat med AS eller med en version av "Rain man" och där finns förstås ingen igenkänning alls. Men jag blir starkt ifrågasatt redan nu och undrar själv shit, är jag feldiagnostiserad? Det kändes ändå som en ganska omfattande utredning och jag har varit extremt ärlig om alla mina problem/vad jag inte har problem med. Jag har haft hembesök och intervju med arbetsterapeut, genomgått tester med psykolog och pratat med överläkare som även haft kontakt med min mamma för att få info om min uppväxt och hur jag var som barn/ung. 

Har googlat och sökt runt massa efter information och känner mig snäppet lugnare igen efter att ha fått bekräftat av andra att man inte måste vara "Rain Man" för att ha AS. Detta från en bloggerska, Andrea Holm med just ADD och AS:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Det nya livet

 
Bortsett från kebabtallriken i collaget så är livet på väg i en ny och givande riktning! Alex och jag kör nu 1,4 km löpning varje dag tills vi känner oss bekväma att öka distansen. Det ska vara kul med träning! Så idag införskaffades också ett par löparskor, något jag aldrig ägt.